Halloween



Heksenvingers

Dit recept is afkomstig van allrecipes.nl (bron)

Ingrediënten heksen vingers
Porties: 30 

  • 225 g zachte boter
  • 125 g (witte basterd) suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel amandelextract
  • 1 tl vanille-extract
  • 350 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 100 g hele amandelen
  • 1 tube rood decoratieglazuur

Bereidingswijze
Voorbereiding: 30 min  ›  Bereiding: 25 min  ›  Klaar in: 55 min 

  1. Boter, suiker, ei, amandelextract en vanille-extract met een elektrische mixer vermengen. Geleidelijk bloem, bakpoeder en zout toevoegen en blijven mixen. 20-30 minuten in de koelkast koud laten worden.
  2. De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3. Bakplaten licht invetten.
  3. Het deeg in kleine porties uit de koelkast halen en in volle theelepelgrote stukken over vetvrij papier verdelen. Gebruik het papier om van het deeg dunne vingers te vormen. Een amandel als lange vingernagel in 1 uiteinde drukken. Het uiteinde en halverwege een beetje samendrukken om knoken te vormen. U kunt op die plekken ook met een scherp mes sneetjes maken om ze meer op vingers te laten lijken. De gevormde koekjes over de bakplaten verdelen.
  4. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de koekjes licht goudkleurig zijn.
  5. De amandel van het uiteinde halen en een beetje rood glazuur in de holte smeren. De amandel weer in de holte drukken zodat het glazuur over de vinger loopt.

Deze website gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden en om onze website te verbeteren. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies " om voor u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder, dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten