Halloween



Cupcakes met monsterogen

Dit recept is afkomstig van allrecipes.nl (bron)

Ingrediënten cupcake met monsterogen
Opbrengst: 12 cupcakes met ogen

  • 450 g pindakaas
  • 480 g poedersuiker
  • 55 g zachte boter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 g witte chocolade
  • 1 verpakking rode glazuur
  • 1 verpakking witte glazuur
  • 12 chocolade cupcakes
  • chocoladeglazuur

Bereidingswijze
Voorbereiding: 30 min  ›  Bereiding: 20 min  ›  Extra tijd: 1uur 30 min in de koelkast  ›  Klaar in: 2uur 20min 

  1. Klop de pindakaas, poedersuiker, boter en vanille extract in een kom tot een dik deeg-achtig mengsel. Zet 30 minuten in de koelkast om stevig te worden.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Haal het pindakaasmengsel uit de koelkast en rol er kleine balletjes van (dit worden de ogen op de cupcakes nadat ze in chocola gedipt zijn). Als het mengsel blijft plakken aan je handen, leg het dan even weer in de koelkast, of maak je handen nat met water. Leg de balletjes op de bakplaat en zet 30 minuten in de vriezer.
  4. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie (in een kom op een pan kokend water) of in de magnetron en blijf roeren.
  5. Haal de balletjes uit de vriezer, prik ze aan een cocktailprikker en haal ze hiermee door de gesmolten witte chocola. Draai rond om overtollige chocola eraf te laten lekken en zet de balletjes dan weer terug op het bakpapier. Zorg dat er een kleine cirkel bovenop het balletje vrij blijft van chocola, dat wordt namelijk gevuld met rode glazuur.
  6. Om wat ruimte te maken voor het rode glazuur schep je een beetje van de pindakaas uit de balletjes, daar waar geen chocola zit. Bedek dan de gaatjes met rode glazuur.
  7. Verspreid het chocoladeglazuur over 12 cupcakes en zet op elke cupcake twee ‘ogen’. Gebruik het witte glazuur om een mondje te maken.

Deze website gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden en om onze website te verbeteren. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies " om voor u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder, dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten