Halloween



Griezelige ogen

Dit recept is afkomstig van allrecipes.nl (bron)

Ingrediënten
Porties: 30 griezel ogen van bonbons

  • 375 g gladde pindakaas
  • 125 g boter, zacht
  • 300 g poedersuiker, gezeefd
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 325 g witte chocolade, gehakt
  • 2 eetlepels boter
  • 2 druppels blauwe voedingskleurstof
  • 100 g mini chocolate chips
  • rode voedingskleurstof (optioneel)

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20 min  ›  Bereiding: 3 min  ›  Extra tijd: 2 uur 57 min  ›  Klaar in:3 uur 20 min 

  1. Klop de pindakaas en boter met een elektrische mixer tot een glad geheel. Klop de suiker en vanille erdoor. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast. Rol het gekoelde mengsel tot kleine ronde balletjes ter grootte van een oog en leg deze op twee met bakpapier beklede bakplaten. Zet nog eens 30 minuten in de koelkast.
  2. Smelt de witte chocolade en boter in een magnetronbestendige glazen of aardewerken schaal met intervallen van 30 seconde, telkens roeren na elke interval, ongeveer 1 tot 3 minuten (afhankelijk van de magnetron). Niet te lang verhitten, dan brandt het aan. Dip elk ‘oog’ in de witte chocola en leg op de bakplaat tot de chocolade hard geworden is. Je kunt ze in de koelkast zetten.
  3. Roer een paar druppeltjes blauwe voedingskleurstof in de overgebleven witte chocolade. Maak een ronde ‘iris’ op de bovenkant van het gekoelde oog en druk er een mini chocolate chip in als ‘pupil’. Voor extra griezelige ogen kun je met een satéprikker in rode kleurstof gedoopt nog kronkelende lijnen op het oog maken.

Deze website gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden en om onze website te verbeteren. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies " om voor u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder, dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten