Halloween



Halloween koekjes

Dit recept is afkomstig van allrecipes.nl (bron)

Ingrediënten halloween koekjes
Porties: 24 

  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 200 g suiker
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 200 g boter
  • 625 g witte bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 225 ml karnemelk
  • 1 portie van je favoriete glazuur

Bereidingswijze
Voorbereiding: 30 min  ›  Bereiding: 10 min  ›  Klaar in: 40 min 

  1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
  2. Klop in een grote kom de bruine en witte suiker, eieren en boter zacht. Meng door een zeef de bloem met het bakpoeder, baksoda, kaneel en nootmuskaat. Voeg afwisselend de karnemelk met de droge ingrediënten toe.
  3. Rol het deeg uit tot ongeveer een kwart centimeter dik. Gebruik bebloemde Halloween-steekvormpjes, snij de koekjes uit en leg ze op een bakplaat die met bakpapier bedekt is. Rol de restjes deeg opnieuw uit om zoveel mogelijk koekjes uit te kunnen steken.
  4. Bak ze 10 tot 13 minuten in een voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Smeer glazuur op de koekjes en garneer met gekleurde suiker of hagelslag.

Deze website gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden en om onze website te verbeteren. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies " om voor u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder, dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten